W restauracji może stołować się 60 gości – informuje wrocławskie lotnisko w komunikacie. Do wyboru mają między innymi sałatki, dania mięsne, rybne, wegetariańskie i bezglutenowe oraz desery. Płaci się nie za danie, ale jego wagę – 100 gramów jedzenia kosztuje 4,99 złotych.
Czytaj też: „Chatbot na wrocławskim lotnisku już działa”.
– Nasze menu bazuje przede wszystkim na zdrowych potrawach z dodatkiem ziół – parowanych, gotowanych, z grilla. Znajdzie się w nim także coś dla wielbicieli tradycyjnego schabowego – mówi szef kuchni On Time Restaurant Robert Grygiel, cytowany w komunikacie.
– Wprowadzamy też propozycje sezonowe, o tej porze roku na przykład potrawy ze szparagami czy desery z arbuza. W planach mamy dni tematyczne, kiedy będzie można spróbować potraw z różnych stron świata, na przykład z Hiszpanii czy Węgier – zachęca Grygiel.
W tej samej hali znajdują się także bar The Whitehouse, kawiarnia Costa Coffee oraz pub i restauracja Legendario, a w hali odlotów Gate Bar i Flying Bistro.