Dubaj to miasto pełne ekskluzywnych miejsc o kulinarnym zacięciu. To tutaj krzyżują się ścieżki szefów kuchni prowadzących restauracje nagradzane gwiazdkami Michelina. Jest w czym wybierać! W stolicy Zjednoczonych Emiratów Arabskich zjesz w prowadzonej przez Gordona Ramsay'a Bread Street Kitchen, skosztujesz wyjątkowych potraw w Junoon Vikasa Khanna, zanurzysz się w przysmakach Yannicka Alleno w Stay, czy zakochasz w daniach podawanych w Nobu , gdzie stery trzyma sam Nobu Matsuhisa.
Dubaj to także miasto, które łączy kulinarne dziedzictwo ludów pustyni z nowoczesnymi trendami globalnej gastronomii. Dla turystów to nowy świat smaków i nieznanych nigdzie indziej potraw. To właśnie w stolicy Emiratów skosztujesz hareea, thareed, ouzi, czy karak chai przyrządzanych w restauracjach i niewielkich barach, wśród których szczególnie polecamy Al Fanar, Klayya Bakery and Sweet, Bait 1971 oraz Milas.
Smak różnorodności
Stolica Zjednoczonych Emiratów Arabskich jest międzynarodowym tyglem, w którym stale mieszkają przedstawiciele ponad 200 narodowości. Dzięki temu można tu – w jednym mieście – spotkać wszystkie kuchnie świata. Dla ludzi spragnionych różnorodności dostępne są zarówno lokale serwujące potrawy Bliskiego i Dalekiego Wschodu, Indii, po dania południowo- i północnoamerykańskie oraz europejskie i afrykańskie. Smaki Dubaju to różnorodność poparta wysoką jakością przygotowywanych dań.
Połącz wspaniałą kuchnię z pięknymi widokami