7island specjalizuje się w organizowaniu wyjazdów do Grecji i na Majorkę. W ofercie ma cztery greckie wyspy: Kretę, Rodos, Zakintos i Kos. I właśnie na tej ostatniej proponuje klientom nowe połączenie – noclegi i śniadania w hotelu, a obiady lub obiadokolacje w tawernie.
- Zauważyliśmy, że wśród naszych klientów są zwolennicy aktywnego sposobu spędzania wolnego czasu – wyjaśnia prezes 7islands Michał Głowa. - Często rezygnują oni z pakietu „pełny rozrywek hotel + wyżywienie all inclusive" na rzecz hotelu kameralnego, będącego dobrą bazą wypadową do zwiedzania. To właśnie dla nich stworzyliśmy pakiet „jedź i jedz".
Za 390 złotych (najniższa cena) turysta dostaje ważny przez tydzień karnet do wskazanych 16 restauracji i tawern. Może w nich zjeść w tym czasie siedem posiłków złożonych z trzech dań: przystawki, dania głównego, deseru oraz z napoju w postaci wina lub piwa i szklanki wody. Na razie taki bon można wykupić jedynie do noclegu w hotelu Silver Beach na Kosie. W hotelu są w cenie zagwarantowane śniadania.
- Jedź i jedz to nasza nowość w sezonie lato 2017. Daje możliwość zjedzenia rano śniadania w hotelu oraz drugiego posiłku, obiadu lub kolacji, w jednej z 16 restauracji rozsianych po całej wyspie. Dzięki temu turysta ma swobodę poruszania się po niej, nie musi wracać do hotelu na określoną godzinę posiłku, jednocześnie może skosztować lokalnych specjałów. Zróżnicowana oferta gastronomiczna wybranych przez nas restauracji i tawern gwarantuje prawdziwą ucztę dla podniebienia, inną każdego dnia – zapewnia Głowa.
Chęć dokupienia pakietu należy zgłosić podczas dokonywania rezerwacji. Po wylądowaniu na Kos rezydent 7islands przekaże turyście voucher „jedź i jedz" i da mu listę restauracji i tawern współpracujących z touroperatorem w ramach pakietu.