Wiosną ruszą samoloty z Wrocławia do Stuttgartu

Bloomberg

Nowe połączenie z wrocławskiego lotniska uruchomi 25 marca należący do Lufthansy Eurowings

Samoloty będą latały cztery razy w tygodniu – w poniedziałek, środę, piątek i niedzielę.

– Cieszymy się, że grupa Lufthansa dostrzega potencjał wrocławskiego lotniska. Liczba pasażerów podróżujących z i do Niemiec, ale też dalej – przez porty niemieckie w świat – wciąż się zwiększa, więc wzbogacenie siatki jest naturalnym krokiem – mówi cytowany w komunikacie lotniska prezes Portu Lotniczego Wrocław Dariusz Kuś. – Połączenie do Stuttgartu wpłynie oczywiście na rozwój ruchu biznesowego. W mieście znajduje się wiele przedsiębiorstw, instytucji naukowych, akademickich i badawczych, które są związane z Wrocławiem i regionem – dodaje.

Czas podróży wyniesie 1 godz. 40 minut – podaje lotnisko. W tygodniu loty ze Stuttgartu będą realizowane o godz. 10.30 (powrotne do Wrocławia o godz. 12.55), a w niedziele o godz. 13.20 (powrotne o godz. 15.30). Pasażerowie polecą samolotami Bombardier Dash 8 Q400. Jednocześnie przewoźnik zwiększy liczbę rejsów na trasie z Wrocławia do Duesseldorfu. Od sezonu letniego poleci tutaj codziennie oprócz sobót.

Tagi:

Mogą Ci się również spodobać

Ukraiński pociąg połączy Przemyśl z Odessą

Z Przemyśla pociągiem bez przesiadek do Odessy – ukraińskie koleje państwowe zapowiadają, że takie ...

Rainbow: Trzecia odsłona oferty zimowej

W Rainbow rozpoczęła się sprzedaż kolejnej części oferty zimowej, tym razem zawierającej bliskie, ciepłe ...

Kongres PIT: Potrzebujemy kompleksowego prawa

Jak najlepsze wdrożenie ustawy o imprezach turystycznych i doprowadzenie do przygotowania nowego, kompleksowego prawa ...

Grecos: Stawiamy wyłącznie na Grecję i Cypr

W minionym sezonie udało nam się zrealizować plan kilkunastoprocentowego wzrostu. Dzięki temu obsłużyliśmy naszego ...

Wróciły kontrole graniczne. Tymczasowo

W związku ze zbliżającym się szczytem klimatycznym ONZ w Polsce na granicy wewnętrznej Unii ...

Hotele Qubus zapraszają na menu konesera

Pieczony rostbef, halibut z ravioli czy biodrówka jagnięca z pęczakiem i bobem – to ...