Reklama
Rozwiń
Reklama

HRS: Do hotelu po kawę i jajko

Średnio 211 kilogramów kawy zużywają rocznie polscy hotelarze, a co czwarty hotelowy gość nie wyobraża sobie śniadaniowego menu bez jajka - HRS publikuje „Dane na talerzu, czyli pierwszy ogólnopolski raport o śniadaniach hotelowych”

Publikacja: 19.01.2017 09:31

HRS: Do hotelu po kawę i jajko

Foto: materiały prasowe

Prawie połowa badanych z branży hotelarskiej zapewnia, że pierwszy posiłek w placówkach, które reprezentuje, składa się z od 20 do 40 produktów. W 95 procentach przypadków podawany jest on w formie bufetu śniadaniowego. Ponad połowa gości spędza na porannym posiłku do 15 do 30 minut. 72 procent hotelarzy wskazuje, że goście najczęściej sięgają po jajka. Najważniejszą składową śniadania jest jednak kawa. Hotelarze zużywają jej średnio 211 kilogramów rocznie.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Zanim Wyjedziesz
Wielkie Muzeum Egipskie otwarte. Na razie na próbę
Turystyka
Dolina Sanu i Wisły: pięć perełek, które zaskakują
Turystyka
Wizz Air uruchamia nowe połączenie. Popularny kurort dostępny bezpośrednio z Warszawy
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Turystyka
Kruche imperium „Królowej Zakopanego”
Opinie Ekonomiczne
USA kontra Chiny: półprzewodniki jako pole bitwy?
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama