HRS: Do hotelu po kawę i jajko

Średnio 211 kilogramów kawy zużywają rocznie polscy hotelarze, a co czwarty hotelowy gość nie wyobraża sobie śniadaniowego menu bez jajka - HRS publikuje „Dane na talerzu, czyli pierwszy ogólnopolski raport o śniadaniach hotelowych”

Publikacja: 19.01.2017 09:31

HRS: Do hotelu po kawę i jajko

Foto: materiały prasowe

Prawie połowa badanych z branży hotelarskiej zapewnia, że pierwszy posiłek w placówkach, które reprezentuje, składa się z od 20 do 40 produktów. W 95 procentach przypadków podawany jest on w formie bufetu śniadaniowego. Ponad połowa gości spędza na porannym posiłku do 15 do 30 minut. 72 procent hotelarzy wskazuje, że goście najczęściej sięgają po jajka. Najważniejszą składową śniadania jest jednak kawa. Hotelarze zużywają jej średnio 211 kilogramów rocznie.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Zanim Wyjedziesz
Wielkie Muzeum Egipskie otwarte. Na razie na próbę
Turystyka
Nie tylko Energylandia. Przewodnik po parkach rozrywki w Polsce
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017: W Grecji Mitsis nie do pobicia
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017 pomaga w pracy agenta
Materiał Promocyjny
Jak budować współpracę między samorządem, biznesem i nauką?
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017: „Strelicje" pokonały „Ślicznotkę"