Tomasz Majszyk został nominowany dyrektorem generalnym 340-pokojowego hotelu Radisson Blu Resort Świnoujście. Podlega mu 320 pracowników. Pierwsze kroki w hotelarstwie stawiał jako pracownik recepcji, początkowo w amerykańskich hotelach sieci Starwood. Następnie pełnił funkcję dyrektora w kilku obiektach marki Radisson Blu. Po powrocie do Polski związał się z siecią Accor, po czym kierował hotelem butikowym.

Edukację zdobywał za granicą: na Oxfodzie i Rochester Institute of Technology w USA. Biegle posługuje się językiem angielskim i rosyjskim, dobrze włada też ukraińskim i hiszpańskim. Po pracy poznaje uroki Polski na dwóch kołach lub zajmuje się artystyczną obróbką drewna.

Zastępcą dyrektora został zaś Maciej Łobejko. To on witał pierwszych gości przekraczających próg hotelu 14 lipca. Łobejko ma skoncentrować się na procesach operacyjnych i podnoszeniu jakości świadczonych usług. Prowadzi szkolenia z zakresu marki i z obsługi gości. Miał okazję poznać pracę hotelarza od podszewki jako trener stażystów. Potem piął się po szczeblach kariery w gastronomii, najpierw jako menedżer baru w warszawskim Sheratonie, a następnie jako dyrektor F&B w Grand Hotel Kraków. Był również dyrektorem w kilku innych obiektach hotelarskich.

Kształcił się w RPA, gdzie ukończył studia wyższe z zarządzania hotelami. Posługuje się językiem angielskim, rosyjskim i afrykanerskim. Wolne chwile dzieli między rodzinę i swoje sportowe pasje, którymi są rugby i krykiet. Interesuje się również kulinariami i enologią.

13-piętrowy Radisson Blu Resort Świnoujście to pierwszy 5-gwiazdkowy hotel w Polsce zbudowany zgodnie z międzynarodową certyfikacją ekologiczną Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Niezależnym operatorem obiektu jest Zdrojowa Hotels Central Pomerania.