Po trwającym kilka miesięcy remoncie w obiekcie, który nazywa się teraz Radisson Collection Hotel, Warsaw i należy do kategorii „premium lifestyle”, zaszły spore zmiany – donosi Radisson Hotel Group (RHG) w komunikacie.
Nowe oblicze zyskały pokoje i apartamenty (jest ich 311), lobby i inne ogólnodostępne przestrzenie. W hotelu działać będą trzy restauracje: śniadaniowa, Essence (typu fine dining) oraz połączony z tarasem bar The Spot. Goście będą mieli do dyspozycji osiem sal konferencyjnych o łącznej powierzchni ponad 590 metrów kwadratowych. Największa z nich, o powierzchni 346 metrów kwadratowych, może pomieścić do 400 osób.
Czytaj też: „Radisson zapowiada wprowadzenie nowej marki do Warszawy”.
Hotelem zarządzać będzie doświadczony hotelarz z ponad 20-letnim stażem w branży, Marco Eichhorn. Pracę dla RHG rozpoczął w 1997 roku w hotelu Radisson Blu w Hamburgu, następnie pracował w hotelach grupy w Wielkiej Brytanii, Republice Południowej Afryki i Chorwacji. W 2013 roku pierwszy raz objął stanowisko dyrektora generalnego, najpierw w Astrachaniu w Rosji, a potem w jednym z rosyjskich kurortów nad Morzem Czarnym i ośrodku Radisson Resort & Residences Zavidovo w Moskwie. Kierował także hotelem Radisson Blu Belorusskaya w Moskwie i Park Inn by Radisson w Bukareszcie.
Zobacz też: „Park Inn by Radisson w Poznaniu jedenastym hotelem Radissona”.