Nowa lokalizacja stwarza szansę na dynamiczny rozwój tych wydarzeń i zwiększenie wygody wystawców i gości - piszą organizatorzy w komunikacie prasowym. "Nowe konkursy, nowe atrakcje, nowe imprezy towarzyszące, nowe wydarzenia merytoryczne, a wszystko to z zachowaniem najlepszych elementów tradycji targów" - zapowiadają.
"Dogodne położenie, zaledwie 20 minut od centrum stolicy, bezpośrednio przy trasie S8, w niewielkiej odległości od A2 i S7, zapewnia łatwy i szybki dojazd". Na miejscu jest 15 tysięcy miejsc parkingowych. Będzie też można skorzystać ze specjalnych autobusów targowych, które będą kursowały do Nadarzyna z centrum Warszawy.
20 tysięcy m kw. powierzchni wystawienniczej pozwoli na jeszcze lepszą prezentację ofert wystawców. Planowany jest między innymi specjalne wydarzenie przeznaczone dla menedżerów restauracji i szefów kuchni, a także szkolenia i warsztaty dla hotelarzy i projektantów, restauratorów, dystrybutorów i kelnerów.
Pojawią się nowe imprezy towarzyszące, a wśród nich konkurs i pokazy cukiernicze organizowane przez znanego cukiernika Pawła Mieszałę. Powrócą również konkursy, organizowane przez cenionych szefów kuchni, jak „Chef Culinary Cup" pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, „Kulinarny Talent" – autorski konkurs Roberta Sowy i Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa.
W zmienionej i odświeżonej formule odbędzie się „Olimpiada Kawy", organizowana przez Apro Trade Akademię Kawy i MT Targi Polska. Zaplanowane zostały również atrakcje dla barmanów i sommelierów. Nie zabraknie też konkursów na Najlepszy Produkt Targów „Najwyższa Jakość EuroGastro" i „Najlepszy Produkt dla Hotelu" The Best of WorldHotel.