Hotele Qubus zapraszają na menu konesera

materiały prasowe

Pieczony rostbef, halibut z ravioli czy biodrówka jagnięca z pęczakiem i bobem – to nowe dania, które pojawiły się w hotelowych restauracjach sieci Qubus. Wiosennej edycji menu konesera można próbować do połowy października

– Nowe menu to nie tylko wiosenne, orzeźwiające potrawy, ale także odważne łączenie kuchni z różnych stron świata zgodnie z zasadami slow foodu. Każde z 6 dań karty to prawdziwy koncert dla zmysłów – poleca, cytowany w komunikacie prasowym, Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.

W menu znalazł się m.in. krem z młodego kalafiora z puree cytrynowym, którego uzupełnieniem jest pieczony łosoś i oliwa bazyliowa tłoczona na zimno. W karty dań są też grillowane w wysokiej temperaturze krewetki tygrysie i pieczony rostbef z ziemniakami i sałatką z młodej kapusty. Na deser szefowie kuchni proponują połączenie kuchni polskiej i włoskiej – mus przygotowany z sera mascarpone, białego twarogu i puree z marakui oraz owoce z karmelowym chipsem z orzechami, owocami goi i świeżą miętą. Do karty o raz trzeci weszły wina z winnicy Turnau z Baniewic.

– W poprzednich latach wina te zbierały bardzo dobre recenzje od naszych gości. Tym razem zdecydowaliśmy się na klasykę i wybraliśmy wina wytrawne – mówi, cytowana w komunikacie prasowym, Agnieszka Witczak, specjalista ds. restauracji w sieci Qubus Hotel.

Tagi:

Mogą Ci się również spodobać

Paweł Niewiadomski ponownie na czele europejskiej branży turystycznej

Paweł Niewiadomski, prezes Polskiej Izby Turystyki, został dzisiaj wybrany na drugą kadencję prezesem ECTAA. ...

Katmandu tańczy, by spadł deszcz

W Katmandu, stolicy Nepalu, trwa święto ku czci Indry, boga deszczu. Jedno z najbardziej ...

Betlej: Turystyce przydałby się pomysł rządu

Wzrost gospodarczy hamuje, a rząd nie ma pomysłu, jak ożywić inwestycje i konsumpcję. Zamiast ...

Touroperator otworzył hotel dla roślin

Klienci brytyjskiego touroperatora Contiki na czas wyjazdu mogą zostawić rośliny doniczkowe w jego londyńskim ...

Duet Skisun przekonuje do siebie agentów turystycznych

– Ski to ja, a sun to Krzysztof – tak żartobliwie przedstawiała swoje biuro ...

Szef KPRM: Otworzymy granice, kiedy to będzie bezpieczne

Polski rząd „analizuje sytuację”, ale wciąż nie podjął decyzji w sprawie granic. Szef Kancelarii ...