Pieczony rostbef, halibut z ravioli czy biodrówka jagnięca z pęczakiem i bobem – to nowe dania, które pojawiły się w hotelowych restauracjach sieci Qubus. Wiosennej edycji menu konesera można próbować do połowy października
– Nowe menu to nie tylko wiosenne, orzeźwiające potrawy, ale także odważne łączenie kuchni z różnych stron świata zgodnie z zasadami slow foodu. Każde z 6 dań karty to prawdziwy koncert dla zmysłów – poleca, cytowany w komunikacie prasowym, Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.
W menu znalazł się m.in. krem z młodego kalafiora z puree cytrynowym, którego uzupełnieniem jest pieczony łosoś i oliwa bazyliowa tłoczona na zimno. W karty dań są też grillowane w wysokiej temperaturze krewetki tygrysie i pieczony rostbef z ziemniakami i sałatką z młodej kapusty. Na deser szefowie kuchni proponują połączenie kuchni polskiej i włoskiej – mus przygotowany z sera mascarpone, białego twarogu i puree z marakui oraz owoce z karmelowym chipsem z orzechami, owocami goi i świeżą miętą. Do karty o raz trzeci weszły wina z winnicy Turnau z Baniewic.
– W poprzednich latach wina te zbierały bardzo dobre recenzje od naszych gości. Tym razem zdecydowaliśmy się na klasykę i wybraliśmy wina wytrawne – mówi, cytowana w komunikacie prasowym, Agnieszka Witczak, specjalista ds. restauracji w sieci Qubus Hotel.
Żadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniana lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętę digitalizację, fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody Gremi Media SA. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody Gremi Media SA lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami "Regulaminu korzystania z artykułów prasowych" [Poprzednia wersja obowiązująca do 30.01.2017]. Formularz zamówienia można pobrać na stronie www.rp.pl/licencja.