Reklama

TUI: Przez żołądek do serca turysty

Jedzenie serwowane turystom powinno być ekologiczne i sprowadzane od lokalnych przedsiębiorców - stwierdził koncern TUI. Dopilnować tego ma TUI Care Foundation

Publikacja: 13.07.2017 08:03

TUI: Przez żołądek do serca turysty

Foto: Pixabay

Jako pierwsza do realizacji programu „Local food workshops" wybrana została Kreta. Gubernator wyspy Stavros Arnaoutakis, przewodniczący rady TUI Care Foundation Thomas Ellerbeck, dyrektor regionalny na wschodni basen Morza Śródziemnego w TUI Destination Services Michael Mavropoulos i doradca w greckim Ministerstwie Turystyki Angeliki Chondromatidou, spotkali się podczas inauguracji projektu z ponad 80 wytwórcami win, właścicielami plantacji oliwek i przedstawicielami różnych grup hotelowych. Ma to zacieśnić współpracę między przedstawicielami dwóch najważniejszych sektorów lokalnej gospodarki - turystyki i rolnictwa.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Zanim Wyjedziesz
Wielkie Muzeum Egipskie otwarte. Na razie na próbę
Turystyka
Dolina Sanu i Wisły: pięć perełek, które zaskakują
Turystyka
Wizz Air uruchamia nowe połączenie. Popularny kurort dostępny bezpośrednio z Warszawy
Turystyka
Kruche imperium „Królowej Zakopanego”
Reklama
Reklama