TUI: Przez żołądek do serca turysty

Jedzenie serwowane turystom powinno być ekologiczne i sprowadzane od lokalnych przedsiębiorców - stwierdził koncern TUI. Dopilnować tego ma TUI Care Foundation

Publikacja: 13.07.2017 08:03

TUI: Przez żołądek do serca turysty

Foto: Pixabay

Jako pierwsza do realizacji programu „Local food workshops" wybrana została Kreta. Gubernator wyspy Stavros Arnaoutakis, przewodniczący rady TUI Care Foundation Thomas Ellerbeck, dyrektor regionalny na wschodni basen Morza Śródziemnego w TUI Destination Services Michael Mavropoulos i doradca w greckim Ministerstwie Turystyki Angeliki Chondromatidou, spotkali się podczas inauguracji projektu z ponad 80 wytwórcami win, właścicielami plantacji oliwek i przedstawicielami różnych grup hotelowych. Ma to zacieśnić współpracę między przedstawicielami dwóch najważniejszych sektorów lokalnej gospodarki - turystyki i rolnictwa.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Zanim Wyjedziesz
Wielkie Muzeum Egipskie otwarte. Na razie na próbę
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Turystyka
Nie tylko Energylandia. Przewodnik po parkach rozrywki w Polsce
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017: W Grecji Mitsis nie do pobicia
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017 pomaga w pracy agenta
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017: „Strelicje" pokonały „Ślicznotkę"