TUI: Przez żołądek do serca turysty

Jedzenie serwowane turystom powinno być ekologiczne i sprowadzane od lokalnych przedsiębiorców - stwierdził koncern TUI. Dopilnować tego ma TUI Care Foundation

Publikacja: 13.07.2017 08:03

TUI: Przez żołądek do serca turysty

Foto: Pixabay

Jako pierwsza do realizacji programu „Local food workshops" wybrana została Kreta. Gubernator wyspy Stavros Arnaoutakis, przewodniczący rady TUI Care Foundation Thomas Ellerbeck, dyrektor regionalny na wschodni basen Morza Śródziemnego w TUI Destination Services Michael Mavropoulos i doradca w greckim Ministerstwie Turystyki Angeliki Chondromatidou, spotkali się podczas inauguracji projektu z ponad 80 wytwórcami win, właścicielami plantacji oliwek i przedstawicielami różnych grup hotelowych. Ma to zacieśnić współpracę między przedstawicielami dwóch najważniejszych sektorów lokalnej gospodarki - turystyki i rolnictwa.

99 zł za rok czytania RP.PL

O tym jak szybko zmienia się świat. Ameryka z nowym prezydentem. Chiny z własnymi rozwiązaniami AI. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, inspirujemy, analizujemy

Zanim Wyjedziesz
Wielkie Muzeum Egipskie otwarte. Na razie na próbę
Turystyka
Nie tylko Energylandia. Przewodnik po parkach rozrywki w Polsce
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017: W Grecji Mitsis nie do pobicia
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017 pomaga w pracy agenta
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017: „Strelicje" pokonały „Ślicznotkę"