Aktualizacja: 06.04.2017 12:18 Publikacja: 06.04.2017 12:18
Foto: materiały prasowe
- Nowe menu to nie tylko wiosenne, orzeźwiające potrawy, ale także odważne łączenie kuchni z różnych stron świata zgodnie z zasadami slow foodu. Każde z 6 dań karty to prawdziwy koncert dla zmysłów - poleca, cytowany w komunikacie prasowym, Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.
W menu znalazł się m.in. krem z młodego kalafiora z puree cytrynowym, którego uzupełnieniem jest pieczony łosoś i oliwa bazyliowa tłoczona na zimno. W karty dań są też grillowane w wysokiej temperaturze krewetki tygrysie i pieczony rostbef z ziemniakami i sałatką z młodej kapusty. Na deser szefowie kuchni proponują połączenie kuchni polskiej i włoskiej - mus przygotowany z sera mascarpone, białego twarogu i puree z marakui oraz owoce z karmelowym chipsem z orzechami, owocami goi i świeżą miętą. Do karty o raz trzeci weszły wina z winnicy Turnau z Baniewic.
Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.
Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Pierwsze sale nowego, oczekiwanego od lat flagowego muzeum Egiptu, zostały udostępnione zwiedzającym. Na razie t...
Wierzyciele bezskutecznie szukają majątku jednej z najbogatszych do niedawna Polek. I stawiają jej coraz poważni...
Polacy pokochali parki rozrywki, o czym może świadczyć rosnąca liczba tego typu miejsc. Wkrótce ma się ona powię...
Ekskluzywny hotel na wyspie Kos i biuro podróży Grecos Holiday zostali zwycięzcami konkursu na najlepszy produkt...
Dzięki wynikom konkursu Kompas Wakacyjny łatwiej mi pracować i przekonywać klientów do wyjazdów – mówi agent tur...
Lenovo jest liderem rynku komputerów PC w Polsce. Motorola jest tu jednym z liderów rynku smartfonów.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas