Reklama

Hotele Qubus zapraszają na menu konesera

Pieczony rostbef, halibut z ravioli czy biodrówka jagnięca z pęczakiem i bobem - to nowe dania, które pojawiły się w hotelowych restauracjach sieci Qubus. Wiosennej edycji menu konesera można próbować do połowy października

Publikacja: 06.04.2017 12:18

Hotele Qubus zapraszają na menu konesera

Foto: materiały prasowe

- Nowe menu to nie tylko wiosenne, orzeźwiające potrawy, ale także odważne łączenie kuchni z różnych stron świata zgodnie z zasadami slow foodu. Każde z 6 dań karty to prawdziwy koncert dla zmysłów - poleca, cytowany w komunikacie prasowym, Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.

W menu znalazł się m.in. krem z młodego kalafiora z puree cytrynowym, którego uzupełnieniem jest pieczony łosoś i oliwa bazyliowa tłoczona na zimno. W karty dań są też grillowane w wysokiej temperaturze krewetki tygrysie i pieczony rostbef z ziemniakami i sałatką z młodej kapusty. Na deser szefowie kuchni proponują połączenie kuchni polskiej i włoskiej - mus przygotowany z sera mascarpone, białego twarogu i puree z marakui oraz owoce z karmelowym chipsem z orzechami, owocami goi i świeżą miętą. Do karty o raz trzeci weszły wina z winnicy Turnau z Baniewic.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Zanim Wyjedziesz
Wielkie Muzeum Egipskie otwarte. Na razie na próbę
Turystyka
Kruche imperium „Królowej Zakopanego”
Turystyka
Nie tylko Energylandia. Przewodnik po parkach rozrywki w Polsce
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017: W Grecji Mitsis nie do pobicia
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017 pomaga w pracy agenta
Reklama
Reklama