Radisson Blu stoi zaledwie 250 metrów od plaży, „wśród kojącej zieleni” Sopockich Błoni, z którymi przeplatają się hotelowe ogrody – informuje w komunikacie inwestor obiektu, Grupa Inwestycyjna Hossa. Niedaleko jest park ze ścieżkami rowerowymi, pieszo można też dojść do molo i Monciaka.

Czterogwiazdkowy hotel ma 219 pokojów z łóżkami o ponadstandardowej długości 210 centymetrów. We wnętrzach dominują kolory ziemi, przełamane kontrastowymi akcentami i detalami. Elementy wystroju powstały z inspiracji piaskiem i morską wodą, wyglądają jak „przepalone słońcem czy wręcz wysuszone nadmorskim wiatrem”.

""

Fot. materiały prasowe

turystyka.rp.pl

CZYTAJ TEŻ: Nowy Radisson w aromacie karkonoskich ziół

W hotelu jest też Wellness & Spa Clinic z 12 gabinetami do pielęgnacji, basenem pływackim, wannami do hydromasażu i saunami, a także centrum fitness i Yoga House. Restauracja ze śródziemnomorskim menu serwuje dania z warzyw i owoców z hotelowych upraw i świeżych ryb z Bałtyku, doprawione aromatycznymi ziołami, a także wytwarzane na miejscu wędliny, ciasta i pieczywo, które popić można winem Château Isolette z własnej winnicy w Dolinie Rodanu.

Sopocki Radisson Blu chwali się też największą przestrzenią konferencyjną w Trójmieście z wielofunkcyjnym pawilonem koncertowo-muzycznym, w którym można zorganizować wydarzenie dla nawet tysiąca uczestników.

– Dbamy też o najmłodszych gości, z myślą o nich przygotowaliśmy specjalne wyposażenie i akcesoria, menu, animacje i pakiety sprzyjające wypoczynkowi rodzinnemu – mówi dyrektor Radissona Blu Katarzyna Dowgiałło-Edel, cytowana w komunikacie.