Accor nie marnuje jedzenia

Grupa hotelowa Accor rozpoczęła współpracę z twórcami aplikacji „Too Good To Go”, dzięki której nie zmarnują się niewykorzystane posiłki. Do projektu włączyła na początek 27 swoich obiektów w Szwajcarii

Publikacja: 09.07.2019 06:33

Accor nie marnuje jedzenia

Foto: Archiwum prywatne

Dzięki aplikacji gotowe dania, których goście nie zamówili przez cały dzień, pod jego koniec będą wystawione na sprzedaż. Skorzystać mają na tym hotelarze, klienci i środowisko.

Użytkownicy mogą przez aplikację zamawiać paczki-niespodzianki z posiłkami, za które zapłacą o wiele mniej niż wynosiła ich pierwotna cena - od 4,9 do 8,9 franka zamiast od 15 do 27 franków. Klient odbierze jedzenie pół godziny przed zamknięciem lokalu czy sklepu. W ten sposób można uratować śniadania, obiady i kolacje przed wyrzuceniem do śmieci.

Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Zanim Wyjedziesz
Wielkie Muzeum Egipskie otwarte. Na razie na próbę
Materiał Promocyjny
Mieszkania na wynajem. Inwestowanie w nieruchomości dla wytrawnych
Turystyka
Kruche imperium „Królowej Zakopanego”
Turystyka
Nie tylko Energylandia. Przewodnik po parkach rozrywki w Polsce
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017: W Grecji Mitsis nie do pobicia
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017 pomaga w pracy agenta