Accor nie marnuje jedzenia

Grupa hotelowa Accor rozpoczęła współpracę z twórcami aplikacji „Too Good To Go”, dzięki której nie zmarnują się niewykorzystane posiłki. Do projektu włączyła na początek 27 swoich obiektów w Szwajcarii

Publikacja: 09.07.2019 06:33

Accor nie marnuje jedzenia

Foto: Archiwum prywatne

Dzięki aplikacji gotowe dania, których goście nie zamówili przez cały dzień, pod jego koniec będą wystawione na sprzedaż. Skorzystać mają na tym hotelarze, klienci i środowisko.

Użytkownicy mogą przez aplikację zamawiać paczki-niespodzianki z posiłkami, za które zapłacą o wiele mniej niż wynosiła ich pierwotna cena - od 4,9 do 8,9 franka zamiast od 15 do 27 franków. Klient odbierze jedzenie pół godziny przed zamknięciem lokalu czy sklepu. W ten sposób można uratować śniadania, obiady i kolacje przed wyrzuceniem do śmieci.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Zanim Wyjedziesz
Wielkie Muzeum Egipskie otwarte. Na razie na próbę
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Turystyka
Nie tylko Energylandia. Przewodnik po parkach rozrywki w Polsce
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017: W Grecji Mitsis nie do pobicia
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017 pomaga w pracy agenta
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Turystyka
Kompas Wakacyjny 2017: „Strelicje" pokonały „Ślicznotkę"