Reklama

Accor nie marnuje jedzenia

Grupa hotelowa Accor rozpoczęła współpracę z twórcami aplikacji „Too Good To Go”, dzięki której nie zmarnują się niewykorzystane posiłki. Do projektu włączyła na początek 27 swoich obiektów w Szwajcarii

Publikacja: 09.07.2019 06:33

Accor nie marnuje jedzenia

Foto: Archiwum prywatne

Dzięki aplikacji gotowe dania, których goście nie zamówili przez cały dzień, pod jego koniec będą wystawione na sprzedaż. Skorzystać mają na tym hotelarze, klienci i środowisko.

Użytkownicy mogą przez aplikację zamawiać paczki-niespodzianki z posiłkami, za które zapłacą o wiele mniej niż wynosiła ich pierwotna cena - od 4,9 do 8,9 franka zamiast od 15 do 27 franków. Klient odbierze jedzenie pół godziny przed zamknięciem lokalu czy sklepu. W ten sposób można uratować śniadania, obiady i kolacje przed wyrzuceniem do śmieci.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Zanim Wyjedziesz
Wielkie Muzeum Egipskie otwarte. Na razie na próbę
Turystyka
Dolina Sanu i Wisły: pięć perełek, które zaskakują
Turystyka
Wizz Air uruchamia nowe połączenie. Popularny kurort dostępny bezpośrednio z Warszawy
Turystyka
Kruche imperium „Królowej Zakopanego”
Reklama
Reklama