Hotel, zlokalizowany przy ul. Wypoczynkowej 60, położony jest nad Jeziorem Kierskim, w niewielkiej odległości od centrum Poznania (12 km) i portu lotniczego Poznań-Ławica (4 km). Obiekt oferuje 100 miejsc noclegowych w pokojach jedno- i dwuosobowych oraz w apartamentach, z których okien roztacza się widok na jezioro lub park. Wszystkie pokoje wyposażone są w telewizory z dostępem do telewizji satelitarnej i bezpłatne łącze internetowe.

Hotelowi goście mają do dyspozycji restaurację Lumiere Restaurant & Wine. Szef kuchni Jakub Kasprzak przygotował menu z daniami z polskiego mięsa, m.in. grillowanymi stekami z sezonowanej wołowiny, dojrzewającej na oczach gości w przeznaczonych specjalnie do tego procesu szafach. Za dobór win odpowiadają zaś sommelierzy z winoteki Foodwine.

Obiekt dysponuje w pełni wyposażonym zapleczem konferencyjno-szkoleniowym, całorocznym, klimatyzowanym namiotem biesiadnym o powierzchni 450 metrów kwadratowych oraz terenami piknikowymi i rekreacyjnymi nad Jeziorem Kierskim. Goście mogą pozostawić swoje pojazdy na bezpłatnym, monitorowanym parkingu.

– Best Western Hotel Edison to jedna z trzech inwestycji, które aktualnie realizujemy w Poznaniu lub jego bliskich okolicach. Dwie pozostałe to nowo powstające obiekty – Edison Park Hotel BW Premier Collection oraz Sure Hotel Old Town. Właścicielem trzech hoteli są spółki należące do Grupy Hotel Edison – opisuje cytowana w komunikacie prasowym Saija Kekkonen, dyrektor zarządzająca siecią Best Western w Finlandii, krajach bałtyckich, Polsce i Rosji.

Grupa Hotel Edison zajmuje się prowadzeniem inwestycji na rynku nieruchomości komercyjnych, zarządzaniem obiektami hotelowymi oraz działalnością gastronomiczną i winiarską.