Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 07.09.2018 11:38 Publikacja: 07.09.2018 11:38
Ewa i Waldemar Nisiewiczowie w swoim gospodarstwie w Sąpach (fot. Konrad Królikowski)
Ziołowy Dzbanek. Warsztaty dla dzieci z wyrobu pachnących ziołami mydełek (fot. Konrad Królikowski)
Plener artystyczny w Ziołowym Dzbanku. Sierpień 2018 (fot. Konrad Królikowski)
Po warsztatach pobudzających kreatywność jest czas na rekreację (fot. Konrad Królikowski)
Pani Katarzyna Zacharewicz z agroturystyki Ola w Słajszewie wypieka chleb w tradycyjnym piecu (fot. Konrad Królikowski)
Pani Katarzyna Zacharewicz z agroturystyki Ola w Słajszewie wypieka chleb w tradycyjnym piecu (fot. Konrad Królikowski)
Ekoturystyka Pod Srebrną Górą. Kontakt ze zwierzętami hodowlanymi to atut wypoczynku na wsi (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Agata i Zbigniew Wolakowie – gospodarze ekoturystyki Pod Srebrną Górą
Foto: Ireneusz Rozen
Do Malowanych Wierchów w Gładyszowie przyjeżdżają goście, którzy poszukują piękniej przyrody, niespotykanych krajobrazów, oryginalnej kultury łemkowskiej i aktywnego wypoczynku (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Foto: Ireneusz Rozen
Kazimierz Madzula prowadzi warsztaty pszczelarskie dla gości Malowanych Wierchów (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Foto: Ireneusz Rozen
Chcieliśmy mieć trójkę dzieci i własne pole lawendy. To już nam się udało – mówią Barbara i Bartosz Idczakowie (fot. Konrad Królikowski)
Domki dla gości Lawendowej Osady (fot. Konrad Królikowski)
Lawendowa Osada. W lawendowych oparach można nauczyć się własnoręcznego wyrobu kremu, olejków i mydła (fot. Konrad Królikowski)
Dwa drewniane wiatraki i wiejska chata to znak rozpoznawczy Zagrody Młynarskiej w Uniejowie (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Można tu zobaczyć, w jakich warunkach dawniej żyli ludzie, w czym wyrabiali masło i jakich sprzętów używali do prania (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Anna i Grzegorz Gołoś – gospodarze Agroturystyki Polesie (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Poleski Park Narodowy znajduje się na liście obszarów Natura 2000 (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Ewelina i Krzysztof Rozpędowscy, właściciele Villi Greta, z portretem babci Grety i dziadka Janka (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Foto: Ireneusz Rozen
Gospodarze Villi Greta przykładają dużą wagę do smaku i wyglądu potraw (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Średniowieczna Osada. Można tu własnoręcznie wykonać m.in. gliniany garnek (fot. Janusz Tatarkiewicz)
W budynkach z drewna i gliny pracuje stała grupa aktorów-rekonstruktorów, prezentująca typowe dla regionu rzemiosła (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Anna i Bogusław Piotrowscy z rodziną – właściciele gospodarstwa agroturystycznego „U Bogusia”. Ich agroturystyka znalazła się na szlaku kulinarnym „Świętokrzyska Kuźnia Smaków” (fot. Janusz Tatarkiewicz)
„U Bogusia” wędzenie odbywa się wedle tradycyjnych zasad, dzięki czemu produkty mają wyjątkowy smak (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Proziaki to najbardziej rozpoznawalne danie kuchni podkarpackiej (fot. Janusz Tatarkiewicz)
W Pałacu Tłokinia mieści się wykwintna restauracja i stylowy hotel (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Comber z jelenia podany z puree ziemniaczanym obsypanym szczypiorem i czarnuszką z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty, pomidorem, czosnkiem i świeżym majerankiem. Restauracja Hotelu Kristoff (fot. Janusz Tatarkiewicz)
Sieć 17 warsztatów pokazujących dawne zajęcia, począwszy od pieczenia pierników, poprzez wypalanie garnków z gliny, na płukaniu złota skończywszy, uzupełnia ofertę Villi Greta w Dobkowie na Dolnym Śląsku. Spięte w jeden produkt pod nazwą „Kreatywne lato w Krainie Wygasłych Wulkanów”, prowadzone są przez okolicznych gospodarzy. To właściciele agroturystyki Villa Greta, Ewelina i Krzysztof Rozpędowscy, zainspirowali sąsiadów do działania, ci zaś zyskali dodatkowe źródło zarobku.
Pierwsze sale nowego, oczekiwanego od lat flagowego muzeum Egiptu, zostały udostępnione zwiedzającym. Na razie t...
Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Bratoszewicach ma zaszczyt zaprosić na VI Krajowe Dni Pola Bratoszewice 2025.
Wierzyciele bezskutecznie szukają majątku jednej z najbogatszych do niedawna Polek. I stawiają jej coraz poważni...
Polacy pokochali parki rozrywki, o czym może świadczyć rosnąca liczba tego typu miejsc. Wkrótce ma się ona powię...
Ekskluzywny hotel na wyspie Kos i biuro podróży Grecos Holiday zostali zwycięzcami konkursu na najlepszy produkt...
Phishing, ataki DDoS i złośliwe oprogramowanie to stali bywalcy raportów dotyczących zagrożeń w sieci. Od lat są najczęściej wykorzystywanymi przez cyberprzestępców metodami, ale to nie znaczy, że sposób ich działania się nie zmienia.
Dzięki wynikom konkursu Kompas Wakacyjny łatwiej mi pracować i przekonywać klientów do wyjazdów – mówi agent tur...
Gdzie zdobyć wiedzę, która pomoże w zdobyciu patentu motorowodnego?
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas